Äntligen har ni packat alla lådor och är redo att flytta till er nya bostad. Har ni tänkt på allt eller missat något viktigt? Ibland är det de enkla sakerna som gör livet svårt för en. Här är fem nycklar att hålla koll på för en lyckad flytt.

Gör det lätt för dig och din flyttfirma med fem nycklar

De fem nycklarna vi rekommenderar att hålla koll på för en smärtfri och lyckad flytt är följande:

  • Bilnycklarna
  • Hemnycklarna
  • Nycklar till nya huset
  • Förrådsnycklarna
  • Garagenycklarna

Bilnycklarna

Det är ganska vanligt att de stora och tunga sakerna överlåts till en flyttfirma att ta hand om. Ömtåliga saker och värdefulla föremål flyttar man ofta själv i bilen. Se då till att hålla koll på bilnycklarna. Det värsta som finns är när du ser hur din flyttfirma kör iväg och upptäcker att de har med sig bilnycklarna, nedpackade i en låda med vinterjackor.

Hemnycklarna

Nycklar blir extra kritiska vid en flytt. Du ska både hålla koll på nycklarna till er nya bostad och nycklarna till er gamla bostad. De gamla nycklarna ska lämnas över till de nya ägarna och då gäller det att hålla tungan rätt i mun. Har du samlat in alla extranycklar eller glömde du någon hos grannen, kusinen eller städfirman?

Extra nyckel till din flyttfirma

Generalfelet när man anlitar en flyttfirma är att glömma lämna över en nyckel till den nya bostaden. Ska ni flytta långt kommer ni troligen inte resa samtidigt och en personbil kör dessutom snabbare än en flyttbil. Istället för att sitta i timmar och vänta på att din flyttfirma kommer fram kan du lämna över en extranyckel.

Förrådsnycklarna

Bilen är packad och allt är klart för avfärd, eller har ni glömt något? Det är en fördel om du kom ihåg att packa ned allt i källarförrådet. Ännu bättre är det om du också har koll på förrådsnycklarna. Det är inte kul att leta nycklar när en flyttfirma står och väntar på att komma iväg.

Garagenycklarna

Precis samma sak gäller för garaget som för källarförrådet. En del människor har bara sin bil i garaget, på sin höjd ett par vinterdäck. Andra har garaget fullt med saker som ska med till nya huset, ned till sommarstugan och annat som ska slängas innan ni flyttar. En nyckel till framgång är inte bara att hålla koll på nycklarna, se till att tömma garaget innan det är dags att flytta.