Hantera ömtåliga föremål i samband med flytt

I dom flesta hus och hem finns mer eller mindre ömtåliga föremål. Om inte skulpturer och konstverk så glas, porslin, speglar och tavlor. Vid en flytt är det viktigt att man är extra noggrann med dessa så att dom inte går sönder. Den som anlitar en flyttfirma bör även se till att upplysa denne om att ömtåliga föremål finns så att dom hanteras varsamt.

Packa ömtåliga föremål
Saker som är ömtåliga bör packas väl inför en flytt. Gäller det exempelvis en stor tavla kan man med fördel använda sig av både kartong, bubbelplast och ett gammalt lakan för att vara på den säkra sidan. Kartongen räcker att fästa runt kanterna för att sedan slå in alltihop med bubbelplast samt eventuellt lakanet också. Detsamma gör att göra med speglar.

Glas och porslin
Det mesta som finns i köksskåpen kvalar också in under ömtåliga föremål. Glas, tallrikar, skålar och annat bör därför också packas lite extra noggrant och det gör man enklast med vanligt tidningspapper. Börjar tidningarna ta slut kan man dock använda sina strumpor att stoppa glas i, väldigt praktiskt!

Ett bra tips när det är dags att packa tallrikar är att köpa en förpackning med papperstallrikar, och lägga en sådan mellan varje vanlig tallrik. Ta några i varje trave och slå sedan runt lite tidningspapper, så att ett paket bilas. På så vis slippar man skav och repor på tallrikarna och dessutom slår dom inte emot varandra och riskerar därmed inte att spricka.

Gör en märkning
Lådor som packats med ömtåliga föremål bör märkas tydligt vid anställning av flyttfirma stockholm om de inte vet hur man gör. Se till att använda en penna som verkligen syns och skriv gärna stort och med stora bokstäver. Skriv till exempel ”ÖMTÅLIGT” eller ”AKTAS”. Då blir det tydligt både för dig själv men även om du anlitat en flyttfirma, att kartongerna behöver hanteras mer försiktigt. Det kan även vara en idé att visa din eventuella flyttfirma vilka saker som är särskilt ömtåliga.

Flytta föremålen själv
Även om du anlitat och litar fullt ut på din flyttfirma som erhåller garanti om något skulle gå sönder under flytten så kan det vara en idé att flytta särskilt ömtåliga föremål på egen hand. Kanske har du något som du håller extra varm om hjärtat – en tavla, en pokal eller något annat som inte kan ersättas av pengar.

Känns det inte bra att lasta in detta föremål i en flyttbil kan du transportera det i din egen personbil. Viktigt att tänka på här är att föremålet givetvis kan skadas ändå, och då gäller inte garantin som dina snabba flyttfirmor i sollentuna har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *