Offerter
Att begära offert från snickare innan du anlitar är kanske uppenbart. Men det du måste kolla efter är vilken typ av offert du får. Vissa företag ger nämligen endast en offert för en viss del av arbetet medan andra företag ger dig en offert för hela projektet. Dubbelkolla alltid om offerten innehåller allting du frågat efter eller inte. Du bör även kolla upp hur de listar kostnaden för det hela. Om företaget har en så kallad löpande kostnad kan priset stiga väldigt snabbt. Fråga istället efter ett fast pris om det är möjligt och vad som ingår i själva priset. Vissa företag kommer ta betalt för resor till och från platsen, men det är inte alltid de berättar för dig om denna kostnad.

Avtal och betalning
När du hittar en snickare som känns rätt får du inte glömma bort att skriva ett avtal. Där bör det ingå pris, tidsplan och vad som ska göras. Se även till att både du och företaget skriver under.

Sist men inte minst – betalningen. Du ska aldrig betala i förskott. En sak som är okej är om du har flera moment som ska göras. Då kan du betala en liten del efter varje del är färdig. Men betala inte någonting som de inte är färdiga med.