Många fördelar med naprapatbesök

Det händer också att en läkare hänvisar till en naprapat, vilket är bra av många anledningar. Nedan har vi listat några av fördelarna med just naprapati.

Effektiva behandlingar

En naprapat behandlar främst olika typer av led- och muskelbesvär men även skador som kommit till följd av arbete eller idrottande. Metoderna varierar mellan bland annat triggerpunktsbehandlingar, massage och muskeltöjningar och har visat sig ge bra resultat. Många blir helt återställda efter några besök hos en naprapat, vilket minst sagt kan ses som effektivt.

Behandlingen kan även verka förebyggande då de lär ut övningar och övriga tips och råd till sina patienter för att undvika att problemen kommer tillbaka i framtiden. Man skulle kunna säga att man verkligen går till botten med besvären, hittar det som orsakar dom och utför lämpliga åtgärder.

Skonsamt och utan ingrepp

Behandlingar som utförs hos en naprapat har inte bara visat sig vara effektiva, utan också skonsamma. Det är extremt ovanligt med biverkningar och kroppen får dessutom en chans att återhämta sig och läka ut helt naturligt men hjälp av åtgärderna.

Skulle man mot förmodan få någon form av biverkning är det ofta i form av en ömmande kropp och trötthet – något som normalt går över efter en eller ett par dagar.

Stora ingrepp och operationer är också helt uteslutna, vilket också är skonsamt mot kroppen sett ur ett större perspektiv.

Behandling utan mediciner

Visst är det bra att mediciner finns och för många är det helt livsavgörande hos naprapatstockholmslän.se. Det finns dock flera tillstånd som behandlas med mediciner helt i onödan men en naprapat har ingen rätt att skriva ut sådant. Givetvis går inte alla skador och problem att åtgärda på dessa vis – vissa tillstånd kan trots allt behöva opereras eller åtgärdas på andra sätt.

Lider man däremot av belastningsskador, en idrottsskada eller bara stela om ömma muskler eller leder kan det vara väl värt att göra ett besök hos närmsta naprapat. Åtminstone är det värt att ge det en chans innan man bestämmer dig för att det inte fungerar.

Sök själv

Anser du att du behöver hjälp kan tid bokas direkt. Det behövs alltså inte någon remiss eller att läkare först kontaktas. Har kliniken ett avtal med landstinget gäller även samma avgifter som inom den offentliga vården. Ett besök kan därmed kosta exempelvis 200 kr. Även högkostnadsskydd och frikort kan utnyttjas för de som betalat så mycket under 12 månader att nivån är nådd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *