När ni stängt dörren och er flyttfirma rest vidare mot nya uppdrag kan en skön känsla infinna sig. Ni är nu i mål i det nya boendet och det glädjefyllda arbetet med att packa upp i ert nya hem kan börja. För att göra det enklare för er har vi listat några bra saker att tänka på när ni väl flyttat in.

Rätt låda i rätt rum

I bästa fall har ni bett er flyttfirma bära in flyttkartongerna i rätt rum. Ni kanske har markerat på lådorna om de ska till köket, vardagsrummet eller något sovrum. Om ni inte gjort det är det klokt att börja med en inventering. När alla kartonger och möbler står i rätt rum blir det enklare att snabbt komma i ordning.

Köpa nytt

Troligen har ni passat på att sälja av saker ni inte använder redan innan ni flyttade. Det sparar tid för er flyttfirma och plats i flyttbilen samtidigt som ni får lite extra pengar att röra er med. Nu är det dags för det roliga, att köpa saker som passar stilen i den nya bostaden. Även små och billiga saker som gardiner och lakan kan ge hemmet ett lyft.

Tapetsera

Flyttar ni in i ett hus eller en lägenhet som funnits ett tag har ofta de gamla ägarna valt tapeter och färg för att passa deras stil och smak. Nu är det dags för er att sätta en personlig prägel på tillvaron. Kom ihåg att tapetsera och måla om innan ni packat upp alla saker. Det finns ingen anledning att dubbeljobba genom att packa upp, plasta in och skydda sakerna för att sen måla om i rummet.

Hälsa på grannarna

En bra start på ett nytt boende är att rutinmässigt ringa på och säga hej till alla grannar. Vill ni sätta ribban för grannsämja är det klokt att ta första steget och visa intresse först. Förutom att bygga relationer kan ni också få interntips på allt från tvättider till bra lokala restauranger att besöka.

Flyttkorten

Det sägs att det finns en och annan flyttfirma som bjuder på flyttkort om ni anlitar dem. Har ni inte valt just en sådan flyttfirma är det bra att skaffa egna flyttkort. Numera kanske ni sparar portot och miljön genom att maila vänner och bekanta om att ni har en ny adress. Vill ni ha en inflyttningsfest är det här ett perfekt tillfälle att bjuda in.

Betala fakturan från er flyttfirma

Det är många saker man behöver tänka på när man flyttat in i en ny bostad. Eftersom ni har eftersänt posten till den nya adressen finns det risk att något hamnar fel. Man kan också glömma bort vardagliga rutiner när allt annat är nytt och ovant.

Betala i god tid

Kom ihåg att det kommer en räkning från er flyttfirma. Har de gjort ett bra jobb kan ni tacka genom att betala i god tid. Att hjälpa ett företag med likviditeten och betala i god tid är lite som att ge dricks på en restaurang.